Over Mij

Mijn naam is Samantha Zuidam. Ik ben NLP coach en cultureel antropologe.

Mijn academisch leven begon in 2009 met Psychologie aan de Vrije Universteit in Amsterdam. In 2010 veranderde ik van studie naar Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie, waar ik leerde hoe groot de invloed van cultuur is op hoe wij de wereld ervaren. Zelfs op hoe wij onszelf zien.

Tijdens mijn master in 2014 verrichtte ik vier maanden onderzoek in een vissersdorp in Nicaragua. Ik onderzocht de ervaring van lokale ondernemers in het toerisme naast de westerse investeerders in hun dorp. De praktijk van de status quo in de wereld vouwde zich uit op mijn deurmat. Dit bracht me de titel Master of Science in Culture, Organization and Management (COM).

Na mijn afstuderen emigreerde ik naar het platteland van West-Australië om nog een andere levensstijl te ervaren. Twee jaar woonde en werkte ik tussen de boeren in het dorp Coorow met haar 161 inwoners. Dit was een groot contrast met de prestatiecultuur die wij in Nederland kennen. Hier leerde ik het belang van community.

In 2017 keerde ik via twee maanden in Nepal terug naar Nederland. Ik volgde een cursus tot Life Coach via de NHA en in 2018 behaalde ik de NLP Practioner bij Nanja van den Broek. Ik merkte dat ik mijn vrienden goed kon helpen met een incidentele NLP oefening en realiseerde me dat ik hiermee iets wezenlijks kon bijdragen. Om deze reden startte ik mijn eigen coachingsbedrijf.

In mijn vrije tijd houd ik van reizen, breng ik graag tijd door in de natuur en met vrienden en familie. Ook schrijf ik en doe ik aan snowboarden.